ZPS svetuje - Nezaželjena SMS sporočila

ponedeljek, 02 februar 2015 10:10
(0 glasov)
Med slovenskimi uporabniki mobilnih telefonov ponovno krožijo kratka sporočila, ki niso nič drugega kot poskusi zlorab.

Kot je sporočila Agencija za komunikacijska omrežja in storitve gre po vsej verjetnosti za naključno množično pošiljanje sporočil SMS z različnih številk s tekstom: "Zelis spoznati nove ljudi? Kava, prijateljstvo, romanca?

Pošlji sms VEZA! (ne zelis prejemati taksna sporoc. poslji STOP, ali svojo stev. na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Končnim uporabnikom, ki se na tovrstne storitve niso naročili, svetujemo, da ne odgovarjajo na telefonsko številko in ne pošiljajo kakršnih koli podatkov na naveden e-naslov, o prejetem sporočilu pa naj obvestijo svojega operaterja. Priporočamo, da uporabniki vsa sumljiva sporočila SMS takoj po prijavi izbrišejo.

Končni uporabniki lahko prejem neželenih sporočil prijavijo tudi agenciji na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Trije zlati nasveti

1. Nikoli ne vpisujte telefonske številke v kakršen koli obrazec, objavljen v časopisu ali na spletu.
2. Če z neznane številke dobite SMS-sporočilo, v katerem vas vabijo, da s potrditvijo pridobite kodo za nagradno igro ali kakšno podobno "nagrado", ne odgovarjajte nanj.
3. Če ste se nehote in nevede že včlanili v SMS-klub in ste zato dobili sporočilo s sumljivo vsebino (dodatna koda, vabilo k ogledu nekaterih spletnih mest ...), odgovorite nanj z besedo "STOP" in s tem ne boste več član kluba.

Odrešilni "STOP"

Če ste se nehote včlanili v SMS-klub, ni treba čakati na prvi račun, ko boste jezno ugotovili, da boste morali plačali še za dodatno storitev, ki je po navadi označena z imenom ponudnika. Takoj, ko začnete dobivati prva nenavadna sporočila, se lahko z besedico "STOP" odjavite in sporočil ne bo več.

Vir: https://www.zps.si

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework