Prispevki filtrirani po datumu: četrtek, 16 januar 2014
četrtek, 16 januar 2014 08:54

Čebele v mestu

V Botaničnem vrtu Ljubljana bo od 15. januarja do 28. februarja 2014 na ogled razstava o čebelah v mestnem okolju URBANBEES.

Razstava URBANBEES na interaktiven in zanimiv način prikazuje življenje čebel, njihovo vlogo v okolju in kako ohraniti njihovo biodiverziteto.

Gre za potujočo razstavo, ki je rezultat 5-letnega projekta v programu Life+ Biodiversity. Ta želi ohraniti in izboljšati stanje biodiverzitete divjih čebel v urbanih okoljih v Evropi. Koordinatorji projekta so INRA Science&Impact in ArthroPologia iz Francije. Mnoga mesta v Franciji so v okviru projekta že ozelenila svoje površine z vrstno pestro vegetacijo in s tem pripomogla k izboljšanju okolja za čebele, ki so v okolju ene ključnih opraševalcev in dobrih pokazateljev stanja okolja.

Razstava bo v Tropskem rastlinjaku Botaničnega vrta Ljubljana na ogled do konca februarja, nato pa potuje v avstrijski Graz.

Vir: http://www.ljubljana.si

Objavljeno v Dogodki
četrtek, 16 januar 2014 08:26

Čarobni dan v Kranjski Gori

Čarobni dan v nedeljo, 26.1.2014.

Šola smučanja in deskanja bo tudi izvedena naslednji teden. Potrebno bo osvežiti prijavo - odprite kupon za šolo smučanja in sledite navodilom. Lahko pa se prijavite na novo (če se še niste).

Žičnice Kranjska Gora so prijazno odobrile možnost, da kdor ima prijavni kupon Čarobnega dne, lahko vseeno izkoristi tudi 19.1.2014 čarobno možnost, da za ceno ene smučarske vozovnice smuča cela družina.

S prijavnim kuponom lahko tudi to nedeljo koristite 50% popust pri nakupu družinske vstopnice za Ledeni park v Kranjski Gori.

Kdor že ima prijavni kupon, se mu za naslednjo nedeljo ni potrebno ponovno prijavljati, ker bo veljaven obstoječi kupon (tudi če bo imel natisnjen datum 19.1.2014).

Vir: http://www.carobnidan.si

Objavljeno v Dogodki
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework