Oglejte si London iz domačega naslonjača

nedelja, 24 marec 2013 11:58
(0 glasov)

Pravijo, da je nemogoče videti London v enem dnevu, ampak zdaj je to mogoče s pomočjo panoramske fotografije, ki se je s svojo izjemno ločljivostjo vpisala v knjigo rekordov.

Fotografi British Telecoma so ob sklepu olimpijskega leta britanske prestolnice posneli izjemno interaktivno panoramsko fotografijo Londona z več kot 320 gigapiksli.

V ta namen so tri dni fotografirali panoramo velemesta z vrha BT Towerja, desete najvišje zgradbe v Londonu, pri tem pa se spopadali s hudim mrazom in močnimi sunki vetra. Nazadnje so zbrali 48.000 posameznih fotografij mesta z vseh mogočih strani.

Končni rezultat je impresivna panoramska fotografija, ki je podrla svetovni rekord v številu pikslov za to kategorijo. S pomočjo interaktivne fotografije lahko zumiramo v posamezne predele Londona, vidimo ljudi med opravljanjem vsakodnevnih poslov, otroke na igriščih, lastnike psov v parkih in druge prizore iz živahne prestolnice.

Nekje na tej orjaški fotografiji se skriva BT-jeva maskota Buzby, podjetje pa obljublja nagrade tistim, ki jim jo bo uspelo najti.

Sliko si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: http://www.rtvslo.si

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework