Aplikacije za tek in kolesarjenje

torek, 06 maj 2014 15:25
(0 glasov)

Med mnogimi različnimi možnostmi rekreacije je tek ena izmed najbolj priljubljenih, saj ne zahteva drage opreme in je možen skorajda povsod.

app for runningV spletnih trgovinah, kot sta App Store in Google Play, je mogoče najti aplikacije Nike+, Runtastic, Endomodo Sports Tracker, RunKeeper in mnoge druge, ki pri tej dejavnosti pomagajo.

Eden izmed poglavitnih razlogov za uporabo tekaških aplikacij je ta, da beležijo pretečeno razdaljo, hitrost, čas, traso, višinsko razliko, rekorde, porabljene kalorije in mnoge druge za tek pomembne podatke. Z njimi lahko uporabnik svoje dosežke izmeri in jih med seboj primerja, kar poveča željo po izboljšavi in poskrbi za motivacijo. Pogosto vsebujejo tudi koristne napotke za izgubo teže in pravilen tek, vadbene programe za izboljšavo rezultatov ter druga pomagala za pravilno in učinkovito vadbo.

V večini primerov razvijalci tekaških aplikacij niso pozabili niti na zabavo med tekom, za katero poskrbi predvajanje glasbe, ki ga občasno prekine zgolj glas, ki sproti obvešča o času in pretečeni razdalji.

Za uporabo tekaških aplikacije je potrebno imeti zgolj pameten telefon z vgrajeno funkcijo GPS. Po končani vadbi je mogoče rezultat svoje telesne aktivnosti deliti tudi s prijatelji na različnih socialnih omrežjih.

Vir: http://novice.najdi.si/

Prijavite se za komentiranje
JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework